3 rosenhaver i juni 2020

Vinteren er tid til refleksion og rosendrømme – og hvordan var det så med roser under Corona og lockdown i 2020? – Mange fik mere tid til at give roserne ekstra opmærksomhed, og roserne trivedes i det lune og solrige forår.  Alle rosenarrangementer var aflyst, men da roserne begyndte at springe ud allerede fra midten af juni, så skete der noget.

Behovet for at igen at mødes om roserne var stort hos 20 rosenvenner, som spontant aftalte at mødes et par timer en tidlig aften i juni for at opleve 3 rosenhaver. Første stop var i Holte for at se klatreroser. Dernæst gik turen videre til Dronning Louises historiske rosenhave i Bernstorff Parken i Gentofte. Sidste stop var en vild og eventyrlig have i Charlottenlund.  Det var en vidunderlig aften og alle var enige om at gentage turen i juni 2021.

(Før musen hen over billederne for tekst, klik på et billede for stor størrelse og tryk “Esc” for at vende tilbage).

3 rosenhaver 2020

Kommentarer fra nogle af deltagerne:

Lise skrev:
Et af højdepunkterne ved arrangementet i juni 2020 var, at vi fik hilst på gamle venner og savnede bekendtskaber efter en lang Corona-nedlukning, hvor flere af os havde gået alene derhjemme i månedsvis for at undgå smitte.
Det var helt igennem en dejlig afslappet aften, som sagtens kan gentages……og tænk – var det virkelig kun 17. juni ! ……
Vi mødtes i Ingers have for at opleve de mange klatreroser, og det er altid en oplevelse…især den kæmpestore slyngrose ’Arvensis Splendens’, som kravler i et valnøddetræ og fylder himlen sammen med ’Felicite et Perpetue’ og ’Guirlande d’Amour’. Der var også andre fantastiske klatreroser, heraf flest historiske som stod i fuldt flor.
Turen til DR. Louises rosenhave var også spændende……det var specielt at gå rundt der i solnedgangen, hvor der var tyst og alle lyde kunne høres, og alle dufte kunne mærkes.
Og sidst – men ikke mindst – turen rundt i Klinkby’s have….det var helt uforudsigeligt, hvad hvad man kunne finde af vækster i den have…..det var lige som at blive lukket ind i en anden verden. Der var planter overalt ….store rosenbuske i forhaven – jeg lagde mærke til en imponerende Ghislaine de Feligonde…….og flere spændende planter som var bragt hjem fra udlandet…..der kunne dårligt sættes en fod uden at træde på en spændende plante….og så var der en rose, som vi ikke umiddelbart kunne sætte navn på……det var som at gå i en anden verden.

Nina skrev:
Det var dejligt, at se hvordan roser kan indgå i vidt forskellige haver, på lige præcis den måde man ønsker sig. At roser er for alle, blev bekræftet den dag. En gentagelse er helt på sin plads.

Susanne skrev:
Jeg var desværre forhindret i at deltage i det omtalte arrangement, men har hørt så malende en beskrivelse af det, så jeg vil meget gerne deltage. Glæder mig allerede 🌷🌺🍀🌸

Lone skrev:
Jeg var meget betaget af en lidt vild have. Ejerne, som havde boet i huset i en menneskealder, sagde meget sødt: det her drejer sig ikke om hvad vi kan, men hvad roserne kan. I et meget mørkt sted i haven fandt vi denne rose. Ingen vidste rigtig hvad den hed, men ved fælles hjælp fandt vi ud af at det nok var Munstead Wood, men rosen var så stor, så vi alligevel var lidt i tvivl. Aldrig havde nogen af os set så stor og smuk en Munstead Wood.
(Annette har nok et bedre billede) jeg glemmer aldrig den rose.
Det var skønt at besøget ikke var så planlagt.
Jeg synes bestemt vi skal gentage turen🌹🌹🌹
Evt. med en afstikker til æbleplantagerne( fætre og kusiner) ved Dronning Louises the hus