BAON, april 2022

BAON omhandler historiske roser og udgives af WFRS  komiteen for historiske roser..

Nu med nyt look og nye redaktører: Charles Quest-Ritson og  Martin Stott – begge berømte i rosenverdenen.

I denne udgave er blandt andet en fascinerende artikel om Sveriges rosers skjulte arv og Lars-Åke Gustavssons nye bog værk ”Rosarvet i Nationella  genbanken” som beskrives som: ”Den vigtigste bog om roser skrevet i 20 år”.

Trevor Nottle afslører sit udsøgte skatkammer af gamle haveroser, som formår at overleve de varme himmelstrøg i en gennemsnitlig australsk sommer fra det 21. århundrede. Trevor Nottle holder foredrag ved 19. WRC i Adelaide oktober 2022.

I en fascinerende rapport minder Ratael Maino om sin bemærkelsesværdige rejse for at skabe en karakteristisk rosenhave i Buenos Aires, som på mesterligt vis illustrerer rosens historiske udvikling fra oldtiden til moderne tid.

Jeff Wyckoff beskriver  indflydelse og arv fra Rosa kordesii,  som ikke er ikke begrænset til dets umiddelbare hybrider. Den kan krediteres for mere end 200 anden generation roser af alle typer, hvoraf mange har hårdt, blankt løv nedarvet fra R. kordesii og R. wichurana.

Forord i BAON:

Charles Quest-Ritson er forfatter, historiker og journalist, med en klumme i livsstilsmagasinet: ”Country Life”. Han er forfatter af ”Climbing Roses of the World” (Timber Press, 2003) og i fællesskab med sin hustru Brigid, forfatter af  ”Encyclopedia of Roses”, udgivet i Storbritannien af ​​Dorling Kindersley i 2003 og siden oversat til syv sprog, herunder Amerikansk/ Engelsk.

Martin Stott er en tidligere journalist som har lavet programmer til BBC World Service og Radio 4 i 21 lande og skrevet til det meste af Storbritanniens nationale medier. Han er passioneret omkring roser og havehistorie generelt, han har også skrevet til ”Gardens Illustreted” og til ”Historic Roses Journal”.

Martins Stott’s havehistorie kan findes på bloggen: www.storytellergarden.co.

OBS! Tidligere udgaver af tidsskriftet kan findes under WFRS, vælg “downloads” i menuen og rul ned på siden.

God fornøjelse – og del gerne BAON nyhedsbrevet med andre rosentusiaster.

Tryk her for at læse tidsskriftet.