BAON, oktober 2022

Forord af Charles Quest-Ritson og Martin Stott

Det sidste nummer af BAON blev generelt godt modtaget af læserne.

Denne udgave er længere, og vi håber, den vil motivere rosenelskere til at tænke over, hvad de kan gøre for at bevare de gamle roser som er en så vigtig del af vores havebrugshistorie.

Mange læsere vil snart overvære WFRS Convention i Adelaide. Klimaet i det sydlige Australien er varmt og tørt, hvilket betyder, at delegerede kan forvente at se et stort antal af roser, der blomstrer rigt på sygdomsfri buske. Programmet omfatter flere foredrag, der berører Australiens tidlige introduktioner af roser fra Europa. Disse har været emnet for nogle inspirerede rosen-indsamlings og bevaringsinitiativer – læserne vil huske Patricia Toolans beretning om hendes samling af ‘fundne’ roser i Barossa-dalen, udgivet i sidste nummer af BAON. Mange af de tidlige australske rosenavlere kom også fra Storbritannien og skulle tilpasse sig et klima, der var helt anderledes end forholdene tilbage i Europa.

Alister Clarks hybrider af Rosa gigantea, nogle mere end 100 år gamle, vil være et hovedindslag i foredragene og haveudflugterne.

Deres værdi er meget mere udbredt og værdsat nu i andre dele af verden med et passende klima, herunder Californien, Chile og Middelhavslandene.

Næste år bringer den længe ventede 15. International Heritage Rose-konference i Bruxelles, Belgiens historiske hjerte.

Konferencen var oprindeligt planlagt til 2020, men blev udskudt af ankomsten af ​​Covid og vil nu finde sted fra 5. til 9. juni 2023.

Hovedhotellet ligger i nærheden af ​​det kongelige palads og har tre stjerner, hvilket vil gøre det overkommeligt for mange rosenfolk der ikke har kunnet rejse til Adelaide. Programmet er spækket med interessante foredrag og udflugterne går til fremragende rosenhaver og historiske steder. Der er også en pre-conference tour for dem, der gerne vil lære mere om Belgiens historie, kultur og rosenhaver. Der er også planlagt en rundvisning efter konferencen til rosenhaver i Schweiz. Konferencen hedder ‘RosaBelgica 2023’ og alle detaljer er tilgængelige her

Læs den nye udgave af BAON her

OBS! Tidligere udgaver af tidsskriftet kan findes under WFRS, vælg “downloads” i menuen og rul ned på siden.

God fornøjelse – og del gerne BAON nyhedsbrevet med andre rosentusiaster.