13. november, 2023

BAON, november 2023

Der er meget interessant læsestof for elskere af kulturarvsroser i denne udgave.

Redaktørernes forord:
Ivan Hoste skriver om François Crépin, botanikeren fra det 19. århundrede, hvis herbarium tiltrækker opmærksomhed fra molekylære forskere, der udfører studier af rosernes DNA.

Læs om begejstrede anmeldelser af Viraraghavans’ bog, “Roses in the Fire of Spring,”. Den handler om deres liv og arbejde i Indien. Om Hella Brumme og Eilike Vemmers studie af Bourbon-roser og Noisettes i Sangerhausen. Vi fortæller også om arbejdet med at redde amerikanske Anne Belovichs samling af klatreroser i USA.
Vi bringer et par smagsprøver på næste års regionale konference i Sverige. Centralt i et glimrende program af begivenheder er en forelæsning af Lars-Åke Gustavsson, det vil handle om hans arbejde med at skabe en genbank af regionens fineste gamle roser. Desuden en artikel om Botanisk have i Göteborg.

Mindre opmuntrende beretter Inés Díaz de Licandro om kampen for Uruguays fineste gamle rosenhave. Martin Stott fortæller Spaniens største roseavlende familie, Dots, der efter 100 år og tre generationer, lægger beskærersaksen.

God læselyst!
Charles Quest-Ritson og Martin Stott

Du kan læse det nye nummer her

Du kan også bladre i publikationen via dette link bit.ly/BAON28

Om de to redaktører:

Redaktør Martin Stott er tidligere journalist, der har lavet programmer for BBCWorld Service og Radio 4 i 21 lande og skrevet for det meste af Storbritanniens nationale presse. Han brænder for roser og havehistorie generelt og har også skrevet for Gardens Illustrated og Historic Roses Journal. Han er en særlig fan af Dean Reynolds Hole, præsten i Nottinghamshire, der grundlagde National Rose Society. Martins havehistorieblog kan findes på www.storytellergarden.co.uk.

Redaktør Charles Quest-Ritson er forfatter, historiker og journalist med en klumme i livsstilsmagasinet Country Life. Han er forfatter til Climbing Roses of the World (Timber Press, 2003) og sammen med sin kone Brigid til en Encyclopedia of Roses, der første gang blev udgivet i Storbritannien af Dorling Kindersley i 2003 og siden er blevet oversat til syv sprog, bl.a. Amerikansk engelsk.