31. marts, 2021

Name the Rose

Kom gerne med op til tre bud på et navn til en ny rose til rosernes verdenskongres i 2022 i Adelaide, Australien. Alle er velkommen til at deltage.

Vi ønsker alle rosenvenner en god påske – med et World Rose News, hvor invitation og vilkår for at deltage i konkurrencen står beskrevet på side 8-9.  I kan se meget mere om World Rose Convention 2022 på www.wrc22.aomevent.com.au

Op imod WRC 2018 i Danmark kom der mange kreative forslag til et navn på en ny rose i anledning WFRS 50-års jubilæum. Vinder blev Susana Ferrer fra Argentina med navnet ’Friendship Forever´ som er forædlet af Rosa Eskelund fra Roses-Forever.

Dette dugfriske World Rose News bringer denne gang smukt illustrerede beretninger fra Uruguay, Chile og Sydafrika, hvor der har været sommer og højsæson for roserne, alt imens det har været vinter her hos os.

Michael Marriott, som mange af jer oplevede holde foredrag om David Austin Roses i København og Aarhus i 2019, fortæller her om en ”hemmelig have” Tatton Grange, som er bygget i 1764 i Shropshire med en stor muromkranset have, som Michael har forvandlet til en eventyrlig rosenhave.

Hayden Foulds fortæller om rosenforædling i New Zealand. Hayden og New Zealand Rose Society arrangerer en post convention tur i New Zealand efter 19. WRC2022 – det bliver utvivlsomt en fantastisk oplevelse. Vi lægger program og priser op, når de foreligger. I kan også tilmelde jer direkte på linket.

I ønskes alle en god påske