Double Pink x Lochinvar x Paula Vapelle
11. november, 2020

Mange år med Roser

Knud Pedersen vil være foredragsholder ved Nordisk Rosenweekend.

I denne artikel fortæller han at han som dreng deltog i arbejdet på sine forældres planteskole. Som dreng hjalp jeg til i mine forældres planteskole. Det var før mekaniseringen for alvor tog fart, så dengang avlede man det meste selv i planteskolerne.  Der var frugttræer og bærbuske, allétræer, roser, prydbuske, hækplanter og stauder. Det man som dreng kunne hjælpe til med var at prikle stiklinger. Ude mellem roserne gjaldt det om at binde op efter okuleringen. I begyndelsen brugte vi bast, senere brugte vi gummibånd, og til sidst de gummilapper, som hedder OCV-lapper. Jeg blev fascineret af det lille øje, der blev sat ind i grundstammens rod, og som efter et år kunne vokse op til en smuk plante med vidunderlige duftende blomster. Jeg kom til at foretrække roserne. Roserne blev mine favoritter.

Læs artiklen her